6+1 tipp: Hogyan legyen télen is egészséges!

Íme 6+1 tipp, amelyek megfogadásával egészségesek maradhatunk télen is.

Sajnos az őszi és téli időszak beköszöntével egyre több időt töltünk az irodában vagy a lakásban és egyre kevesebbet a szabadban. Fogadja meg a tippeket és télen is egészséges maradhat!

1. Immunvédelem
Fontos, hogy magas vitamin- és ásványi anyag tartalommal rendelkező, valamint a bélflórát tápláló ételeket fogyasszunk. Ezért javasolt tízóraira friss – lehetőség szerint szezonális – gyümölcsöt, zöldségeket fogyasztani!

2. Vitaminpótlás
A változatos étrend mellett, a vírusvédelem érdekében érdemes időszakosan is támogatni szervezetünket a megfelelő vitaminok bevitelével. Télen fontos lehet a C-, D- és B12 vitamin kiegészítő pótlása.

3. Pihenés
Megerőltetőbb körülmények között szervezetünknek több pihenésre van szüksége. Ilyenkor ne sajnáljunk a megszokottnál kicsit több időt alvásra és kikapcsolódásra fordítani!

4. Folyadékbevitel
Télen is nagyon fontos, hogy naponta legalább 2-2,5 liter folyadékot fogyasszunk! Amennyiben nehezünkre esik vizet inni, kortyolgassunk el néhány bögre gyümölcs- vagy gyógynövényteát!

5. Felfrissülés
Egy könnyed ebédutáni séta a friss levegőn nemcsak segít D-vitamin készletünk visszatöltésében, de gyógyítja a fűtéstől irritálttá váló nyálkahártyát, ráadásul bőrünket is szépíti.

6. Fizikai védelem
„Sál, sapka, kesztyű!” – így hangzott gyermekkorunk sokat hallott intelme. Akkor morgolódtunk miatta, ma viszont már a tudomány is igazolta, hogy hőmérsékletváltozás szempontjából valóban a fejünk, az arcunk és a mellkasunk a legérzékenyebb területek.

+1 Jókedv!
A vitaminhiány mellett a sötét napszakok is kedvünket szeghetik, ilyenkor kell bevetnünk a humor gyógyító erejét. Egy kiadós nevetés nemcsak egészségünket védi, de teljesítőképességünket is fokozza.

Bejelentkezés

Érdeklődjön a vizsgálati lehetőségekről, várjuk hívását a +36-1-465-3100 telefonszámon!

www.medicoverdiagnosztika.hu
www.medicoverkorhaz.hu
www.medicover.hu