Házi gyógymódok influenza ellen - Medicover

Házi gyógymódok influenza ellen

Az influenza rengeteg szenvedést tud okozni, a lázon át a köhögésen keresztül, a torokfájástól az orrfolyásig. Amíg eljutunk az orvoshoz, addig is van lehetőség a panaszok enyhítésére.
Bár sok, vény nélkül kapható tüneti szer – mint például fájdalomcsillapító és orrcsepp – könnyen enyhíthet a vírus okozta panaszokon, ha a házi kezelés rögtön a megbetegedést követően elkezdődik, enyhe és közepes súlyosságú influenza esetén számos otthoni gyógymód is segíthet a panaszok enyhítésében.

1. Igyunk sok folyadékot!

Az influenza könnyen kiszáradást okozhat, különösen akkor, ha lázzal vagy hányással jár, ezért biztosítanunk szervezetünk számára bőségesen folyadékot. A víz, a különféle gyümölcslevek, teák fogyasztása a legjobb ebben az időszakban. Ellenben kerüljük a koffeintartalmú italokat, ugyanis a koffein vízhajtó hatású.
A mézzel ízesített gyógyteák egyik kedvező hatása, hogy csillapíthatják a torokfájás okozta kellemetlen érzést. A megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre tehát fokozottan figyelni kell.

2. Ágynyugalom

Figyelnünk kell a testünk jelzéseire, ha úgy érezzük, hogy pihennünk kell, ne erőlködjünk feleslegesen, hanem akár éjjel-nappal ágyban fekve kell kúrálni magunkat. A meggondolatlan hajszolással csak ronthatunk a helyzeten. A pihenéssel saját szervezetünknek segítünk a kórokozókkal szemben folytatott küzdelemben. Figyelni kell az elégséges éjszakai alvásra is, ugyanis a megfelelő minőségű és mennyiségű alvás, segíti az immunrendszer megfelelő működését, tehát fontos, hogy meglegyen naponta a teljes 8 órás alvási ciklus

3. Párologtatás

A párologtatás következtében felszabaduló nedves levegő belélegzése, segít a bedugult orron és a száraz torok okozta fájdalmon. Az egyik megoldás az, ha naponta többször beáll a gőzölgő zuhany alá, vagy csak megnyitja a csapot és üldögél egy kicsit a gőzben, mélyeket lélegezve. A másik megoldás, hogy veszünk egy párásító készüléket, fontos, hogy gyakran tisztítsuk meg, így elkerülhetjük a penész és más szennyezők okozta bajt.

 

Ha tünetei nem múlnak, mindenképpen kérje belgyógyász szakorvosaink tanácsát és segítségét az influenza megelőzésében!

Bejelentkezés: (+36 1) 465 3100!

 

 

A leírás a Medicover szakorvosainak közreműködésével készült.